Werkwijze locatiehouders

Wat gebeurt er als mijn locatie verhuurd wordt?

Wat gebeurt er als mijn locatie verhuurd wordt?

Loes op Locatie helpt opdrachtgevers als fotografen, stylisten, productiebureaus en mode-, en interieurmerken bij het vinden van een geschikte locatie. Ons bestand bestaat uit diverse locaties verspreidt over Nederland en België. Van riante villa's, familiewoningen, woonboerderijen, tot appartementen, lofts en strakke kantoren. Wij vertegenwoordigen dit soort locaties waarbij we bemiddelen tussen de eigenaar van de locatie en de opdrachtgever.

Hoe werkt het?

Opdrachtgevers die bij ons staan ingeschreven hebben toegang tot ons bestand en kunnen zelf locaties zoeken en aanvragen. Of wij gaan voor ze op zoek en maken vrijblijvend een voorstel met verschillende locaties waaruit de opdrachtgever kiest.

Kiest de opdrachtgever voor jouw locatie? Dan zorgen wij voor de boekingsovereenkomst, facturering en uitbetaling aan jou als eigenaar van de locatie.

Als jouw locatie geboekt wordt

Als een opdrachtgever je locatie aanvraagt, nemen wij contact met je op om de details van de opname, de vergoeding en de opnamedatum te bespreken. Alle aanvragen gaan in overleg. Opdrachtgevers kunnen een optie nemen op jouw locatie. Dit betekent dat je de locatie voor mogelijke opnamedatum beschikbaar houdt. Wij laten dan zo spoedig mogelijk weten of het een officiële boeking wordt.

Voordat je locatie definitief wordt geboekt, heeft de opdrachtgever de mogelijkheid om deze voorafgaand aan de opname te bezichtigen. In overleg plannen wij met jou en de opdrachtgever een afspraak in.

Boekingsbevestiging

Zodra de optie door de opdrachtgever is bevestigd, wordt de boeking officieel gemaakt. Wij sturen per e-mail een boekingsbevestiging. Hierin worden alle afspraken, relevante opnamegegevens en de vergoeding in vermeld.

Vergoeding

De hoogte van de vergoeding wordt per opname vastgesteld en is afhankelijk van het soort opname (foto, film of event) en of het voor een redactionele of commerciële opname is. Daarnaast wordt het aantal uur van de boeking, het aantal personen die tijdens de draaidag aanwezig zijn en type locatie in de prijsbepaling meegenomen. Gemaakte overuren worden altijd in rekening gebracht.

Wij berekenen 20 procent agency fee. Om verwarring te voorkomen communiceren wij bij een boeking het netto bedrag dat je ontvangt voor het beschikbaar stellen van je locatie.

Sinds kort heeft Loes op Locatie ons appartement in hun portefeuille opgenomen. We zijn heel erg tevreden over onze samenwerking, hun professionaliteit, snelle en prettige communicatie en netwerk.

Locatiehouder

Kim K.

Is dit niet de informatie die je nodig hebt?
Neem contact met ons op en stel ons je vraag.